Skotträning

Tisdagar kl. 10.00-12.00
Onsdagar kl. 18.00-18.30
Torsdagar kl. 18.00-18.30

kan det förekomma skott på planen.

Behöver du nyckeltagg till klubbstugan eller tillgång till tävlingsboden?

Från och med 2020 kostar nyckeltaggarna 100 kr. De kan hämtas ut hos Björn som du kontaktar på telefon: 0703-620331. Avgiften swishas till klubbkontot: 1234 80 40 35
Märk betalningen med "tagg klubbstugan" och ditt namn.

Behöver du tillgång till tävlingsboden kontaktar du också Björn.

Klubbkläder

Vill du ha träningsväst, jacka eller fleecetröja med klubbens tryck och ditt  och din hunds namn på?
Se här vad som finns, och hur du beställer.

Spår och vittringspinnar

Här kan du beställa pinnar till spår och vittringsträning.

50 st spår/vittringspinnar: 100 kr
10 st slutpinnar: 50 kr

För beställning maila hur många pinnar du vill ha och om du vill bli kontakta via mail eller telefon till: info@varbergsbk.se

Avhämtning sker sedan efter överenskommelse på klubben!

Mina sidor på SBK

Ändra din adress, skriv ut ditt medlemsbevis eller avsluta ditt medlemskap. Mina sidor ger dig åtkomst till dina egna uppgifter i Svenska Brukshundklubbens medlemssystem.

Buller och vibrationer på klubben på grund av tunnelbygget

Den 2 september 2019 påbörjade arbetet med södra mynningen och servicetunneln i Breared.
Läs om bygget av järnvägstunneln på Varbergs kommuns hemsida.

Här nedan ligger svar på frågorna klubben skickade iväg efter medlemsmötet den 13 mars 2020.
Har ni ytterligare frågor rörande tunnelbygget så får ni gärna höra av er till Magnus ordforande@varbergsbk.se eller 0703581109

Hur många gånger per dag sprängs det?
SVAR: När vi är ovan jord (fram till slutet på sommaren) så kan det vara så att vi har två mindre laddningar samma dag, jag vill inte utesluta det. Under jord så är det normalt bara en salva per cykel och arbetslag. En cykel tar ca 24 timmar och vi har bara ett arbetslag det första månaderna. Vi behöver komma in en bit (ett par hundra meter) i berget innan det finns plats för fler arbetslag.

Kommer det vara sprängningar på helger?
SVAR: Ovan jord (fram till slutet på sommaren) så har vi inte planerat någon sprängning på helger. Vi planerar att arbeta med sprängning mellan måndag och torsdag men fredagar kan förekomma (vi får enligt lag bara spränga ovan jord när det är ljust ute).

Hur lång är signalen innan smäll?
SVAR: Signalen innan är ca:1-2minuter beroende på hur mycket folk som rör sig i området samt även hur stort område man vill nå ut till, vissa områden är större och man som person uppfattar inte alltid signalen förrän efter 10-20 sekunder beroende på om man är långt borta eller inte. Vi vill även att personer som är långt utanför skyddsområdet ska uppfatta att det är sprängningsarbeten som pågår.

Finns det app eller SMS tjänst för att informera om när det sprängs?
SVAR: En SMS-tjänst finns som sänder ut ett sms mellan 30-60 min före spräninging. Man anmäler sig via denna länk https://www.trafikverket.se/nara-dig/Halland/vi-bygger-och-forbattrar/Varberg-dubbelspar-i-tunnel-och-resecentrum/forvarning-sprangning/

Vilket säkerhetsavstånd gäller? Påverkar det klubbens planer?
SVAR: Säkerhetsavståndet är 75 meter från detonationen, men vi vill vara bättre än så, så jag har bestämt att det är 100m från vårat staket och stängsel som gäller. Brukshundklubben ligger ca 300-400 m ifrån närmaste staket, dvs ni kan bedriva er verksamhet helt obehindrat.