Våra instruktörer och kursledare

Ideell instruktör
En ideell instruktör är en person som har utbildning via SBK eller motsvarande. 

Ideell kursledare
En ideell kursledare är en person som på annat sätt erhållit stor kunskap och erfarenhet inom hund samt även har kompentens inom pedagogik genom till exempel yrkeslivet.
 
Instruktör på avtal
En instruktör på avtal är en person som Varbergs BK hyr in via deras företag att hålla kurser i klubbens regi. Personen är utbildad instruktör via SBK eller motsvarande. 

Ideella instruktörer

Foto: Malin Johansson Foto: Malin Johansson

Anna Wernersson
Håller kurser i: tävlingslydnad och brukslydnad.

Utbildning/erfarenhet:
Jag är utbildad SBK-instruktör och har tillsammans med mina hundar gått många olika kurser, framför allt inom tävlingslydnad. Utöver att få lära mig av andra så har jag tränat väldigt mycket själv där jag försökt hitta min egen väg att träna mina hundar så att vi har kul tillsammans både på tränings- och tävlingsplan. Jag är aktiv som tävlingsledare och domare i lydnad. Från yrkeslivet har jag både utbildning och erfarenhet av att coacha och utbilda människor inom andra ämnen. 

Om mig:
Hemma hos mig bor Salsa som är en 9-årig lagotto och Tango som är en 5-årig jaktgolden. Salsa är en väldigt envis hund som har en stor vilja att lösa uppgifter hon får och allra helst gör hon det på egen tass. Tango har stor samarbetsglädje och en härlig inställning till livet där hon tar det mesta med en klackspark. Vi har mest tränat och tävlat tävlingslydnad men även lite bruksspår. Utöver det har vi också tränat rallylydnad, jaktapportering, brukssök, nosework och det allra senaste är att vi börjat med specialsök. Det bästa med hundträningen är att hitta samarbetet, glädjen och att kunna få en så djup förståelse med en annan art. 

Som kursledare är min största styrka att jag gillar att klura för att hitta lösningar som passar individen, hund såväl som förare!

Foto: Malin Johansson Foto: Malin Johansson

Ida Bergström
Håller kurser i: valpkurs, vardagslydnad och tävlingslydnad

Utbildning/erfarenhet: 
Utöver att jag är utbildad SBK-instruktör så är jag  utbildad förskolelärare och tycker det är kul att klura ut hur jag ska kunna fånga och möta alla olika barn. Inom hund har jag gått en hel del kurser ända sedan jag skaffade hund inom många olika teman och sporter. Jag gillar att lära mig nytt och söker ständigt mer kunskap. Jag är också aktiv inom tävlingsverksamheten och är utbildad tävlingsledare och tävlingssekreterare. Jag är även diplomerad Bästa Starten-instruktör via No Limit Obidience. 

Om mig:
Hos mig bor en schapendoes på åtta år som heter Hopper och en golden på fyra år som heter Zilje. Tidigare har jag haft en blandras som hette Flamenco och jag är också uppväxt med hund i familjen. Hoppers bästa egenskaper är att han är så cool och att han blir så lycklig när jag är glad. Tillsammans tränar vi mest specialsök. Ziljes bästa egenskaper är hennes fokus och hennes vilja att alltid göra rätt. Tillsammans tränar och tävlar vi främst i tävlingslydnad och jaktapportering men vi nosar även lite på bruksspår. Det roligaste med att träna hund är glädjen och samspelet, men även känslan av nuet är en stor drivkraft för mig.

Min styrka som instruktör är att jag har en relativt stor låda med övningar efter alla kurser jag gått och jag strävar efter att hitta just det som passar det ekipaget jag har framför mig. För mig är det viktigt att individanpassa träningen och att alla känner sig sedda. En annan styrka är mitt engagemang och lite drivna sätt (som också kan vara en nackdel ;))

Foto: Malin Johansson Foto: Malin Johansson

Karin Sassersson
Håller kurser i: tävlingslydnad

Håller privatträning i: allmänlydnad, rallylydnad och tävlingslydnad

Utbildning/erfarenhet: Utbildad allmänlydnadsinstruktör via SBK 2003. Lång erfarenhet av hundar och hundträning.

Om mig:
Skaffade min första hund 2000, en bernersennen. Efter det blev det en border collie, Hampus, som jag tävlade SM med 2008. I dagsläget har familjen två hundar: Zico, vår 14-åriga border collie som är en glad pensionär och Jax, vår 6-åriga  sheltie. Zico har tävlat i både rallylydnad och lydnad, Jax har tävlat agility med sin matte Hanna och rallylydnad med mig. Både Zico och Jax älskar att jobba! Det roligaste med hundträningen är samarbetet vi har med hunden! 

Som instruktör är jag tydlig och tycker det är väldigt roligt med utbildning och att lära ut! Jag tycker det är oerhört spännande att klura på hur vi som förare ska få hunden att tycka det är roligt att träna tillsammans med oss och hitta sätt som gör att hunden förstår vad vi vill. 

Gustav Espeling

Presentation kommer 

Foto: Malin Johansson Foto: Malin Johansson

Mariella Gustafsson
Håller kurser i: valpkurs, vardagslydnad, aktivering, rallylydnad

Utbildning/erfarenhet: Jag är utbildad SBK-instruktör och Blygerhundsinstruktör vi Motiverade Hundar. Jag har många års erfarenhet av hundar och hundträning. Har visat egna och andras hundar på utställning. Medhjälpare på agility och valpkurser på brukshundklubben. Har varit kursledare på rallylydnadskurser. Utbildad skrivare och tävlingssekreterare i rallylydnad. 

Om mig:
Hemma hos oss finns faraohunden Valter, född 2017. När vi skaffade Valter hade jag väldigt höga ambitioner och mål med hundträning och -tävling. Tyvärr har Valter svår allergi vilket bl.a. resulterat i att han enbart får äta specialfoder. Detta har ställt stora krav på mig som hundtränare att kunna komma på roliga och annorlunda belöningar samt att kunna leverera dessa på ett sätt som gör att Valter finner ett värde i dem. Inte helt lätt, kan tilläggas, när det är en självständig och lättdistraherad faraohund som skall charmas. Tillsammans tränar och tävlar vi rallylydnad, lydnad, Lure-Coursing (LC), hundutställning och cani-cross. Det bästa med att träna hund är när man lyckats bygga upp en förväntan hos hunden som gör att den VILL gå ner på planen och träna tillsammans med mig! 

Som kursledare är jag påhittig inom belöningsvariationer och att jag har insikt och förståelse för olika rasers förmåga och vilja att samarbeta med oss människor.

Foto: Malin Johansson Foto: Malin Johansson

Josefin Hederström
Håller kurser i: valp och vardagslydnad

Utbildning/erfarenhet: Utöver mina hundar jag har just nu har det under hela min uppväxt funnits hund i familjen. Det var tack vare dom hundarna som mitt intresse växte fram. Så med hjälp av många olika kurser och träning av olika typer av hundar samt ett starkt intresse så har jag fått min erfarenhet jag har idag. Utbildad SBK-instruktör.

Om mig:

Hemma hos mig bor det två hundar, en Golden Retriever vid namn Pax & en Australian shepherd som heter Mini. 

Deras bästa egenskaper är att de alltid vill hitta på äventyr och lära sig nya saker, de är aldrig en tråkig stund. 

Tillsammans med Pax så tränar & tävlar vi i lydnad & rallylydnad. Med Mini så kör vi agility, drag & utställning. 

Det roligaste med att träna hund är energin man får utav att träna & vara tillsammans. Att hitta de knappar som passar just den hunden man tränar för att komma framåt i sin träning. Det är både utvecklande och roligt!
 

Min styrka som instruktör är att jag är lugn, positiv och försöker alltid hitta metoder som fungerar för varje ekipage.

MadeleneStolthElmertoft

Madelene
Stolt-Elmertoft

Håller kurser i: Agility

Utbildning/erfarenhet: Utbildad agilityinstruktör; A1 och A2 och är även tävlingsledare. Jag har även varit assisterande Landslagsledare i Agility. Jag jobbar på skola med AST-barn, vilket gör att jag har lätt för att ta alla slags människor.

Om mig:  
Jag har två bordercollie och två kooikerhondje som är lättränade, lyhörda och lyckliga. Vi tränar och tävlar i agility och får- och nötvallning. Det roligaste med hundträning är samspelet och lyckan som man har tillsammans med sina hundar. 

Som instruktör har jag gott om tålamod och vill att alla ska ha roligt med sina hundar, oavsett om man vill tävla eller ej. 

PeterSimlund

Peter Simlund
Håller privatträning i: Allmänlydnad och problemlösning

Utbildning/erfarenhet: Skyddsfigurant i bruks och IGP. Har gått på diverse föreläsningar men framförallt har jag många års erfarenhet och träning. 

Om mig: 
I nuläget har jag ingen hund men med tidigare hund har jag tränat och tävlat i IGP. Det roligaste med hunderiet är när man ser resultatet och glädjen som finns i hundarna när dom jobbar. Det är även roligt att hjälpa andra som vill ha tips och idéer när man kanske fastnat i ett mönster. 

Mina styrkor som instruktör är jag lugn och kan läsa av er som ekipage. Jag har lätt för att tillsammans med ägaren komma fram till en metod som känns bra! 

Bo Gustavsson

Kurser: IPO-R

Ideella kursledare

Foto: Malin Johansson Foto: Malin Johansson

Catrine Johansson
Håller kurser/privatträning i: vardagslydnad, tävlingslydnad, spår, uppletande 

Utbildning/erfarenhet: Sedan 2015 arbetar jag som gymnasielärare, och trivs bra i lärarrollen. Sedan jag började träna hund har jag gått kurser och privatträning inom olika områden, som  t.ex. lydnad, apportering (retrieverjakt), agility, nosework. Jag har tränat och tävlat olika typer av hundar och det har utvecklat mig mycket som hundtränare. 

Om mig: 
Jag har en tollartik född - 20 som heter Shiva. Hon är glad, mjuk och följsam, och har en väldigt bra av- och på-knapp. Tillsammans tränar och tävlar vi rallylydnad och lydnad, och vi ägnar oss  också en hel del åt tollingjaktträning. Vi har även jobbat mycket med ljudande som kan uppkomma i olika träningssammanhang. Detta har lett till ett intresse för att jobba med olika aktivitetsnivåer i träning och tävling, samt passivitetsträning och stresshantering i vardagen. 

Det bästa i hundträningen tycker jag är när man är helt och hållet här och nu i bubblan med sin hund, och när man efter lite klurande hittar sätt att få hunden att förstå exakt vad det är man försöker förmedla. 

Som kursledare kan jag kombinera två områden jag verkligen gillar och har kunskap inom: lärarrollen och hundträningen. Jag försöker se hela bilden av ett ekipage för att hitta metoder och tillvägagångssätt som passar just dem. 

Maria Johnson-Thorén
Håller kurser i: Aktivering och IPO-R

Utbildning/erfarenhet: Har gått handledarutbildning för flera år sedan, men ” civilt” är jag lärarutbildad.

Om mig: 
Jag har två tervurener som heter Shakira och Citra. Vi tränar och tävlar bruks (sök), lydnad, agility, räddningsträning, IPO-R och förhoppningsvis blir det även mondioring med Citra i framtiden. Båda två är väldigt arbetsglada och tycker om människor. Det roligaste med att träna hund är samarbetet! 

Mina styrkor som kursledare är att jag har lätt för att lyssna och är duktig på att förklara och instruera. 

Instruktörer på avtal

Sophie Bjelkenfors

Presentation kommer inom kort.

Magnus Karlsson
Håller kurser i: valp, unghund, lydnad, bruks och problembeteenden.

Utbildning/erfarenhet:
Jag är SBK-instruktör och även utbildad i Norge hos Canis Hundskola. Har under många år drivit eget hundföretag (Glädjeklick). Dessutom är jag bruks- och lydnadsdomare.

Om mig:
Jag har en holländsk herdehund som heter Ljus. Hon är väldigt arbetsvillig och lätt att motivera. Man kan säga att hjärnan tar slut fortare än motivationen :) Vi tränar sök (en av bruksgrenarna) och lydnad tillsammans. Sen har jag henne som "statist" när jag hjälper folk som har problem med att deras hund gör utfall mot andra hundar. Jag tror det roligaste med att träna hund är att försöka förstå hur hunden tänker och att få hunden att förstå vad det är jag vill att den ska göra. Att kommunicera med en annan art på ett positivt och effektivt sätt gör mig väldigt glad.

Min styrka som instruktör är att jag har stor kunskap när det gäller inlärningspsykologi, dvs hur hundar lär sig saker o ting. Dessutom är jag duktig på problemlösning.

Carina Leander

Presentation kommer inom kort.

Angelica Eklund
Håller kurser i: agility

Utbildning/erfarenhet: Agilityinstruktör, agilitylärare, yrkeslärare i ämnet hund.

Om mig: 
Tillsammans med min korthåriga collie Xtra tränar och tävlar jag agility. Xtra är en hund med högt driv, hon tänker mycket själv men är följsam. Det roligaste med hundträningen är samarbetet och speciellt det man får i agilityn! 

Som instruktör är min styrka att jag är väldigt pedagogisk.