Våra instruktörer och kursledare

Ideell instruktör
En ideell instruktör är en person som har utbildning via SBK eller motsvarande. 

Ideell kursledare
En ideell kursledare är en person som på annat sätt erhållit stor kunskap och erfarenhet inom hund samt även har kompentens inom pedagogik genom till exempel yrkeslivet.
 
Instruktör på avtal
En instruktör på avtal är en person som Varbergs BK hyr in via deras företag att hålla kurser i klubbens regi. Personen är utbildad instruktör via SBK eller motsvarande. 

Ideella instruktörer

Lotta Thorén
"All slags träning ska vara rolig för både hund och förare -då når man också riktigt bra resultat" det är mitt motto både på kurser som jag håller och i min egen träning. 
Jag tävlar aktivt inom tävlingslydnad, rallylydnad, spår i brukset och i freestyle och heelwork to music (HtM).
Engla min lilla papillon tävlar i den högsta klassen i tävlingslydnad, rally, freestyle samt i HtM. Vi har tävlat på 3 SM i freestyle och i heelwork.    

Helge min korthårscollie tävlar inom 5 olika hundsporter och i den högsta klassen i 3 olika grenar. Vi har tävlat på SM i heelwork to music.

Vi tränar också en del Nose Work och spår så hundarna verkligen får jobba med sina fantastiska nosar.
SBK-instruktör i Allmänlydnad, Rallylydnad, Specialsök, Nose Work (SNWK) och Freestyle och Heelwork to Music (SHFK).

Kurser: freestyle/HTM
Privatträning: allmänlydnad, rallylydnad och freestyle/HTM

Karin Sassersson
Jag har under många år tävlat i lydnad med mina hundar. Men när min border collie Zico blev dålig i bogarna började jag träna rallylydnad istället. Han är nu pensionär och familjens Shetland sheepdog Jax får tävla istället. Jag utbildade mig till allmänlydnadsinstruktör 2003 och har mest valpkurser men även lydnadskurser. Jag tycker det är oerhört spännande att klura på hur jag som förare ska få min hund att tycka det är roligt att träna tillsammans med mig och hitta sätt som gör att hunden förstår vad jag vill. 

Kurser: tävlingslydnad
Privatträning: allmänlydnad, rallylydnad och tävlingslydnad

MadeleneStolthElmertoft

Madelene
Stolt-Elmertoft

Håller kurser i: Agility

Utbildning/erfarenhet: Utbildad agilityinstruktör; A1 och A2 och är även tävlingsledare. Jag har även varit assisterande Landslagsledare i Agility. Jag jobbar på skola med AST-barn, vilket gör att jag har lätt för att ta alla slags människor.

Om mig:  
Jag har två bordercollie och två kooikerhondje som är lättränade, lyhörda och lyckliga. Vi tränar och tävlar i agility och får- och nötvallning. Det roligaste med hundträning är samspelet och lyckan som man har tillsammans med sina hundar. 

Som instruktör har jag gott om tålamod och vill att alla ska ha roligt med sina hundar, oavsett om man vill tävla eller ej. 

PeterSimlund

Peter Simlund
Håller privatträning i: Allmänlydnad och problemlösning

Utbildning/erfarenhet: Skyddsfigurant i bruks och IGP. Har gått på diverse föreläsningar men framförallt har jag många års erfarenhet och träning. 

Om mig: 
I nuläget har jag ingen hund men med tidigare hund har jag tränat och tävlat i IGP. Det roligaste med hunderiet är när man ser resultatet och glädjen som finns i hundarna när dom jobbar. Det är även roligt att hjälpa andra som vill ha tips och idéer när man kanske fastnat i ett mönster. 

Mina styrkor som instruktör är jag lugn och kan läsa av er som ekipage. Jag har lätt för att tillsammans med ägaren komma fram till en metod som känns bra! 

SaraBerglund

Sara Berglund

Instruktör Agility 

Bo Gustavsson

Kurser: IPO-R

Ideella kursledare

Anna Wernersson
Håller kurser och privatträning i: tävlingslydnad och brukslydnad.

Utbildning/erfarenhet:
Jag har ännu ingen hundinstruktörsutbildning, däremot så har jag tillsammans med mina hundar gått många olika kurser, framför allt inom tävlingslydnad. Utöver att få lära mig av andra så har jag tränat väldigt mycket själv där jag försökt hitta min egen väg att träna mina hundar så att vi har kul tillsammans både på tränings- och tävlingsplan. Jag är aktiv som tävlingsledare och domare i lydnad. Från yrkeslivet har jag både utbildning och erfarenhet av att coacha och utbilda människor inom andra ämnen.

Om mig:
Hemma hos mig bor Salsa som är en 9-årig lagotto och Tango som är en 5-årig jaktgolden. Salsa är en väldigt envis hund som har en stor vilja att lösa uppgifter hon får och allra helst gör hon det på egen tass. Tango har stor samarbetsglädje och en härlig inställning till livet där hon tar det mesta med en klackspark. Vi har mest tränat och tävlat tävlingslydnad men även lite bruksspår. Utöver det har vi också tränat rallylydnad, jaktapportering, brukssök, nosework och det allra senaste är att vi börjat med specialsök. Det bästa med hundträningen är att hitta samarbetet, glädjen och att kunna få en så djup förståelse med en annan art. 

Som kursledare är min största styrka att jag gillar att klura för att hitta lösningar som passar individen, hund såväl som förare!

Maria Johnson-Thorén
Håller kurser i: Aktivering och IPO-R

Utbildning/erfarenhet: Har gått handledarutbildning för flera år sedan, men ” civilt” är jag lärarutbildad.

Om mig: 
Jag har två tervurener som heter Shakira och Citra. Vi tränar och tävlar bruks (sök), lydnad, agility, räddningsträning, IPO-R och förhoppningsvis blir det även mondioring med Citra i framtiden. Båda två är väldigt arbetsglada och tycker om människor. Det roligaste med att träna hund är samarbetet! 

Mina styrkor som kursledare är att jag har lätt för att lyssna och är duktig på att förklara och instruera. 

Catrine Johansson
Håller kurser i: Uppletande

Utbildning/erfarenhet: Jag har fem års lärarutbildning och arbetar sedan fem år tillbaka som gymnasielärare. Sedan jag började träna hund har jag gått kurser och privatträning inom olika grenar men framförallt lydnad. Jag har tränat och tävlat olika typer av hundar och det har utvecklat mig mycket som hundtränare.

Om mig:  
Jag har två tollare som heter Twix och Shiva. Twix är självständig, orädd och ger aldrig upp när han arbetar! Shiva är mjuk och följsam, och väldigt lätt att belöna med både godis och lek. Tillsammans tränar och tävlar vi lydnad, bruks, rallylydnad och även lite jakt ibland. Det bästa i hundträningen är när kommunikationen fungerar riktigt bra: Att lyckas hitta sätt som får hunden att förstå vad jag menar, samtidigt som den finner stor glädje i att utföra uppgifterna. Då är det som allra roligast! 

Som kursledare försöker jag alltid hitta metoder och tillvägagångssätt som passar varje enskilt ekipage.

Foto: Malin Johansson Foto: Malin Johansson

Mariella Gustafsson
Presentation kommer.

Kurser: aktivering

Foto: Malin Johansson Foto: Malin Johansson

Josefin Hederström
Presentation kommer.

Kurser: aktivering

Ida Bergström
Presentation kommer.

Kurser: fritt följ

Instruktörer på avtal

Foto: Josefin Hederström Foto: Josefin Hederström

Malin Johansson
Håller kurser i: rallylydnad och grunder för tävlingshunden

Utbildning/erfarenhet: Diplomerad hundinstruktör och rallylydnadsinstruktör

Om mig:
Jag har två hundar, en berger des pyrenees som heter Lycce och en finsk lapphund som heter Hilma. Lycce är en arbetsmaskin som älskar att träna och gör vad som helst för sina leksaker. Hilma är vår lilla soffpotatis. Tillsammans med Lycce tävlar jag rally, lydnad och bruksspår. Det roligaste med hundträningen är helt klart samspelet och att det är "vi" tillsammans på plan!

Min styrka som instruktör är att jag är väldigt pedagogisk och försöker se till att det känns både lätt och roligt att träna hund!

Angelica Eklund
Håller kurser i: agility

Utbildning/erfarenhet: Agilityinstruktör, agilitylärare, yrkeslärare i ämnet hund.

Om mig: 
Tillsammans med min korthåriga collie Xtra tränar och tävlar jag agility. Xtra är en hund med högt driv, hon tänker mycket själv men är följsam. Det roligaste med hundträningen är samarbetet och speciellt det man får i agilityn! 

Som instruktör är min styrka att jag är väldigt pedagogisk. 

Malin Larsson
Presentation och bild kommer.

Kurser: nosework.