Välkommen till oss!

Tävlingslydnads helg 28-29/5

Lördag 10-14
Söndag 16-20

Det går bra att anmäla sig till antingen ena eller båda dagarna. Beroende på antal deltagare kan vi bli flera grupper. Startlista kommer läggas upp någon dag innan här i evenemanget. Ni väljer själva vad ni vill träna på och övriga gruppen hjälper till (obs att detta ej är någon kurs utan upp till var och en att planera sina pass, dock kan övriga självklart komma med tips!). Man kan göra allt ifrån träningstävling till detalj och grunder. Avslutas med gruppmoment för de som önskar båda dagarna. Du bör ha tränat tävlingslydnad tidigare för att få ut mest av helgen och vara beredd på att engagera dig i övriga deltagares träning

Kostnadsfritt för medlemmar i Varbergs brukshundklubb, övriga 200 kr/dag.

Anmälan och frågor maila tova89@hotmail.com

Årets lydnadshund 2021

Stort grattis till:
1. Tove och Kai
2. Catrine och Shiva
3. Josefin och Pax

Lydnadssektorns syfte är att hålla tävlingar och tillhandahålla träningsmöjligheter för klubbens lydnadsutövare, och vår vison är att få en levande lydnadsverksamhet med kurser och träningsdagar på Varbergs brukshundklubb med en bred bas där alla känner sig välkomna och tycker det är kul att hjälpa till.

Våra närmaste mål under kommande tid är följande; fler utbildade tävlingssekreterare och tävlingsledare, fler som känner att de kan vara ansvariga för att rodda tävlingar, få fler engagerade som funktionärer och uppmärksamma/uppmuntra ekipage.

Lydnadssektorn välkomnar alltid fler medlemmar som är intresserade av lydnad och vill bedriva arbete i sektorn. Kontakta Matilda om du känner att du vill vara med och påverka och hjälpa till!

Lydnadssektorn välkomnar också alla intresserade till facebookgruppen Lydnad Varbergs BK

Lydnad som tävlingsgren består av fyra olika klasser, och vill du veta mer om sporten kan du läsa mer inne på SBKs sida: https://brukshundklubben.se/prov-tavling/prov-och-tavlingsgrenar/lydnad/. På SBKs hemsida finns också alla regler och bedömningsanvisningar. Vi har även regelböcker till försäljning på klubben – hojta, maila eller skriv på facebook om du vill köpa ett exemplar så ordnar vi det.

Sektorn består av:
Matilda Karlsson (sammankallande)
Josefin Hederström
Pernilla Stjernfeldt

Foto: Josefin Zaar

Årets lydnadshund

Anmälan till Årets Lydnadshund kan göras när som helst under året genom att skicka namn på sig och sin hunds registrerade namn till lydnad@varbergsbk.se. För varje ekipage som anmäler sig räknas de tre bästa officiella resultaten. För deltagande krävs att ekipaget tävlat för Varbergs BK. Resultaten uppdateras under
Startklass:                1
Lydnadsklass 1:       1,05