Tävlingsinriktat IPO-R läger i Varberg
Måndag 4 juli - fredag 8 juli

Har du provat på IPO-R och börjar bli lite tävlingssugen?
Kanske tävlar du i bruks, men kanske är lite nyfiken på IPO-R? Då ska du anmäla dig till detta läger!

Vi kommer att träna IPO-R lydnad halva dagar och sök halva dagar. Det blir både ytsök och ruinsök. Kanske avslutar vi veckan med en träningstävling!

IPO-R är en av Svenska Brukshundsklubbens tävlingsgrenar, som från början bygger på räddningshundsverksamheten. IPO-R är en internationell gren vilket gör att du kan tävla utomlands. IPO-R består av flera grenar där vi i Sverige har Ytsök, Ruinsök och Spår. Det ingår även en lydnadsdel som också innehåller en miljödel bestående av olika hinder.

Hunden bör ha bra nerver, stor arbetslust och mycket stort intresse för främmande människor. Föraren bör ha både tid och intresse att lägga på träningen. Alla hundar oavsett ras, även blandraser är välkomna att träna.

Deltagare: 8 st. Efter anmälningstiden gått ut och det är fler anmälda än platser, lottas platserna
Pris: 2.500 kr + medlemskap i Varbergs Brukshundklubb.
Tid och datum: Måndag 4/7 - Fredag 8/7 kl. 9.00- 16.00
Plats: Varbergs Brukshundklubb och närliggande
sökområden.
Instruktörer: Bosse Gustafsson och Maria Johnsson- Thorén
Förkunskaper: Gått någon IPO-R kurs tidigare med mål att tävla, tävlat V- klass i IPO-R eller appell i bruks.
Sista anmälningsdag: 15 juni

Kursen ska vara betald innan kursstart.
Mat och logi ordnar man själv.

Året bruks/IPO-R-hund!

Anmälan till Årets Bruks/IPO-R-ekipage kan göras när som helst under året genom att skicka namn på sig och sin hunds registrerade namn till bruks@varbergsbk.se.

För varje ekipage som anmäler sig räknas de två bästa officiella resultaten.
För deltagande krävs att ekipaget tävlat för Varbergs BK.

Resultaten uppdateras under årets gång genom hämtning från SBK tävling. Priserna kommer delas ut vid årsmötet under nästkommande år. Vinnaren får ett minnespris (rosett) och andra- och tredjepristagaren får mindre minnespriser (rosetter).

Apell + V  Kof 1
Lägre kof 1,25
Högre + A kof 1,30
Elit + B kof 1,35

Grattis!

Många av klubbens ekipage har blivit uppflyttade under årets tävlingar! Grattis till alla, och vi ser fram emot 2020!

Foto: Nathalie Rubin

Träning i Varberg

Klubben har en komplett lydnads- och miljöbana, som är anpassad efter de nya reglerna. Om du vill komma och träna hos oss, är du välkommen!

Om du vill ha träningskompisar, hänvisar vi till Facebookgruppen IPO-R Sweden. Om du meddelar där att du tänker åka till Varberg och vill träna, är det säkert någon som nappar och möter upp.

Fastställda regler från och med 2019