Viktig information till kursdeltagare

Vi följer SKK:s riktlinjer rörande Corona, dvs alla aktiviteter sker utomhus med max antal närvarande begränsat till 10 personer samt att samtliga närvarande måste vara boende i Region Halland.

För att undvika onödiga risker kommer såväl vi instruktörer som ni deltagare behöva tänka lite extra kring detta!

• Vi kommer hålla det avstånd som rekommenderas mellan människor.
  • Vi instruktörer kommer inte visa övningar med deltagarnas hundar utan kommer, om det är lämpligt, visa med egen. Detta för att undvika onödig närkontakt.
  • Vi kommer i största möjliga mån vara utomhus vid både teori och praktik.

Har ni några frågor eller funderingar, hör av er till er instruktör!

Gå kurs på VBK

När du går kurs på brukshundklubben har du välutbildade instruktörer med lång erfarenhet som lotsar dig i arbetetet med din hund från valp till vuxen hund. I våra kurser ingår teorilektioner med ämnen som skötsel och utfodring, enklare hundsjukvård, beteendelära och allmän hundhållning.
Alla hundar, mattar och hussar är välkomna!

För att gå kurs hos oss måste du vara medlem i klubben. Se här hur du gör för att bli medlem.

Alla kurser genomförs i samarbete med Studiefrämjandet, vilket innebär att de personuppgifter du lämnar till oss kommer vi att dela med Studiefrämjandet

Aktuella kurser hittar du här och du anmäler dig här.

Kontakt:

Instruktörer

Tove Dahl
Tränar och tävlar aktivt tävlingslydnad, rallylydnad och Nose Work med mina hundar. Min border collie Kian är uppflyttad till lydnadens och rallylydnadens högsta klass. Förutom att hålla tävlingslydnadskurser är jag utbildad instruktör i klickerträning, aktivering och Nose Work samt diplomerad resurshundsförare. Min egen hundträning bygger på samarbete och glädje mellan hund och förare, jag gillar att hitta kreativa lösningar och att tänka lite utanför boxen.

Malin J Malin J

Malin Johansson
Brinner lite extra för rallylydnaden och är diplomerad rallylydnadsinstruktör. Älskar att tävla och tävlar tillsammans med min hund Lycce i rallylydnadens mästarklass. Utöver rallylydnaden tycker vi om att spåra vilket givetvis leder till att vi även kommer börja tävla bruks. Har lite extra hjärta för osäkra och reaktiva hundar då jag lever med en själv. Jag försöker alltid anpassa mina kurser så att alla hundar ska trivas och må bra i kursmiljön. Jag tycker det ska kännas roligt och lätt att träna hund så både mina kurser och egen träning genomsyras av mycket skratt och glädje. Det viktiga är att vi skapar ett fint samarbete med vår hund!

Lotta Thorén
"All slags träning ska vara rolig för både hund och förare -då når man också riktigt bra resultat" det är mitt motto både på kurser som jag håller och i min egen träning.
Jag tävlar aktivt inom tävlingslydnad, rallylydnad, spår i brukset och i freestyle och heelwork to music (HtM).
Engla min lilla papillon tävlar i den högsta klassen i tävlingslydnad, rally, freestyle samt i HtM. Vi har tävlat på 3 SM i freestyle och i heelwork.
Helge min korthårscollie tävlar inom 5 olika hundsporter och i den högsta klassen i 3 olika grenar. Vi har tävlat på SM i heelwork to music.
Vi tränar också en del Nose Work och spår så hundarna verkligen får jobba med sina fantastiska nosar.
SBK-instruktör i Allmänlydnad, Rallylydnad, Specialsök, Nose Work (SNWK) och Freestyle och Heelwork to Music (SHFK).

Inger
Bengtsson

Instruktör Allmänlydnad

Karin Sassersson