Varberg spårar 10 maj!

Lägg ett spår - få ett spåräventyr!

För vem?
För människor och hundar som vill anta utmaningen att helt själva gå ett spår där man bara vet var det startar.

Så här går det till:

1. Du väljer ett bra ställe inom Varbergs kommun där det är lämpligt och tillåtet att lägga ett spår.
  2. Du anmäler dig senast 7/5 via detta formulär https://forms.gle/Tq2B2JbGYbF6PeRr9
  3. Kl 9.30 den aktuella dagen lägger du ut ett spår på stället som du har valt. Du markerar spårstarten med två väl synliga snitslar samt ytterligare en för att visa riktningen på spåret. Du ska lägga sju pinnar samt en slutpinne. Spårlängden kommer att variera utifrån önskemål från ekipaget som ska gå spåret.
  4. Dagen innan har du fått vägbeskrivning till ett spår som någon annan lägger ut till dig.
  5. Gå spåret och njut av ett spännande äventyr med din hund.
  6. Frivillig spår- och pinnredovisning i Facebook-evenemanget. Du uppmanas att skänka 10 kr för varje pinne som ni har med er hem från skogen till klubbens insamling för Läkare utan gränser.

Träningstävla 17 maj!

Den 17 maj är stora appellplanen på klubben förberedd för appell – lägre – högre – elit brukslydnad. Om du vill komma och få en genomkörare med bedömning, så är du hjärtligt välkommen!
För allas säkerhet har vi tänkt lägga upp dagen så optimalt vi kan för alla. Vi kan ta emot 10 ekipage på förmiddagen och 10 på eftermiddagen. Vid fler anmälningar tillämpar vi principen ”först till kvarn”.
Du får kommendering och bedömning av domare, och möjlighet att ta en utomhusfika med likasinnade. Nästan som en riktig tävling, men du betalar bara 50 kr!
På förmiddagen delar vi in oss i tre grupper; kl. 9-10 med tre deltagare, 10-11 med tre deltagare, 11-12 med fyra deltagare (vi försöker lägga in appellgrupp där).
På eftermiddagen gör vi likadant, kl. 13-14 tre st, 14-15 tre st, och 15-16 fyra st.

Anmälningar skickas till carina.haglund.ch@gmail.com, med uppgift om namn och vilken klass du vill träningstävla i, senast den 10 maj.

Klubbmästare 2019

Grattis till årets klubbmästare i Bruks/IPO-R!

1. Monica Hjorth och Poacher

2. Christina Andersson och Schatzi

3. Monica Eringskog och Elex

Tack till Fjärås Lantmanna som sponsrade med tuggben!
Foto: Nathalie Rubin

Brukssektorn
ansvarar för bruksgrenarna

Svenska bruksgrenarna
IPO-R
IGP
Mondioring

Läs mer om "din" gren i menyn till vänster.