Välkommen till oss!

Lydnadssektorns syfte är att hålla tävlingar och tillhandahålla träningsmöjligheter för klubbens lydnadsutövare, och vår vison är att få en levande lydnadsverksamhet med kurser och träningsdagar på Varbergs brukshundklubb med en bred bas där alla känner sig välkomna och tycker det är kul att hjälpa till.

Våra närmaste mål under kommande tid är följande; fler utbildade tävlingssekreterare och tävlingsledare, fler som känner att de kan vara ansvariga för att rodda tävlingar, att det kommer igång lite fler kurser/föreläsningar/träningar och att det ska kännas lätt att hjälpa till.

Lydnadssektorn är helt nybildad, och vill gärna välkomna fler medlemmar som är intresserade av lydnad.
Kontakta Ida om du känner att du vill vara med och påverka och hjälpa till!
Lydnadssektorn välkomnar också alla intresserade till facebookgruppen Lydnad Varbergs BK

Lydnad som tävlingsgren består av fyra olika klasser, och vill du veta mer om sporten kan du läsa mer inne på SBKs sida: https://www.brukshundklubben.se/tavling-utstallning/lydnadsprov/. På SBKs hemsida finns också alla regler och bedömningsanvisningar. Vi har även regelböcker till försäljning på klubben – hojta, maila eller skriv på facebook om du vill köpa ett exemplar så ordnar vi det.

Aktiviteter under hösten

Under hösten kommer det troligen starta upp en tävlingsledarutbildning med nytt material från UG lydnad. Är du intresserad eller har frågor om vad en tävlingsledare gör hör av er till oss på lydnad@varbergsbk.se. Mer information kommer senare!

Lydnadskonferens 2019!

SBK Halland inbjuder till Lydnadskonferens: klicka här.
Småland, Skåne och Blekinge inbjuds med 2 representanter från varje distrikt,
SBK Västra inbjuds att med 2 representanter närvara vi denna konferens samt att vi har central medverkan på denna konferens.

Tävlingslydnadskurs - startklass/klass 1. Anmäl er under kurser.
Tävlingslydnadskurs - klass 1. Anmäl er under kurser.
Träningsdagar 21:a september och 19:e oktober 09.00-16.00. Anmäl er till lydnad@varbergsbk.se genom namn på er och namn på hunden/ar samt vilken dag eller i evenemangen som kommer.å den i oktober kommer senare.  Anmäl er till lydnad@varbergsbk.se genom namn på er och namn på hunden/ar samt vilken dag eller i evenemangen som kommer.
Träningsgrupp 5 tillfällen  - se mer information nedan.
Träningstävling 22 okt. Mer info i evenemanget

lydnad@varbergsbk.se
Sektorn består av:
Ida Bergström (sammankallande)
Maria Johonsson-Thorén
Tove Dahl
Erica Johansson
Matilda Karlsson

Tisdagsträning

Lydnadssektorn ansvarar för tisdagsträningarna följande datum:
21/5 - 20/8 - 24/9 - 22/10

Träningsgrupp i tävlingslydnad

Tränar du lydnad men saknar träningskompisar eller bara vill ha fler?
Under hösten startar vi en träningsgrupp med sex platser som träffas varann onsdag under fem gånger: 4/9, 18/9, 2/10, 16/10, 30/10 kl 18.30-ca 20.30
Det är ingen som leder träningsgruppen utan vi hjälps åt! Man behöver inte ha kommit särskilt långt eller kunna mycket men vara intresserad och engagerad i de andras träning och hjälpa de ndra med det personen i fråga vill t ex kommendering, störning osv.
Intresserad? Anmäl er till lydnad@varbergsbk.se senast 25/8.