Klubbmästare 2019

Grattis till årets klubbmästare i Bruks/IPO-R!

1. Monica Hjorth och Poacher

2. Christina Andersson och Schatzi

3. Monica Eringskog och Elex

Tack till Fjrås Lantmanna som sponsrade med tuggben!
Foto: Nathalie Rubin

Aktuellt för Brukset

Från domarkonferensen:
Träningsledare / Träningslicens:
Det betyder att all verksamhet ska vara känd och sanktionerad av den egna klubben. Så till exempel träningsgrupper som använder annans mark måste ha en utsedd träningsledare, som på uppmaning kan visa upp sitt träningsledarbevis.
Instruktörer, tävlingsledare och domare får detta genom sin utbildning inom SBK.
För mer information se SBK:s hemsida:

Tänk även på detta så ni inte blir stoppad på en tävling:
Tjänstetecknet ska, enligt anvisningarna på SBK:s hemsida, ha ”Kraftig mörk text (SBK) på ljus botten (god kontrastverkan)".

Avsikten är förstås att texten ska kunna läsas även på långt håll och på en hund i rörelse. En botten som är mörkgrön eller mörklila kan inte anses som ljus. Militär kamouflagefärg kan vara ljus (ökenkamouflage) men avsikten med ett tjänstetecken är att det ska synas och inte kamoufleras.

Brukssektorn
ansvarar för bruksgrenarna

Svenska bruksgrenarna
IPO-R
IGP
Mondioring

Läs mer om "din" gren i menyn till vänster.
Vi kommer att fylla på med information efterhand sektorn format sig och lagt upp planer för 2019-2020!